24 Aralık 2012 Pazartesi

Sıkılmadan okuduğum kitaplar :)

Son zamanlarda sıkılmadan okuduğum sıkmayan kitaplar... 

Kitap Fuarına da gitmemle elimde okumam gereken baya bir stok birikti... 

Aşağıdakilerden mutlaka ama mutlaka okuyun dediğim ise AteşBöceği yolu... 

Veeee 
Blog yazarlarımıza hem destek hemde güzel vakit geçirmek için Erkek Dedikodusu - 2 :))




Erkek Dedikodusu -2 Bu gece hiç bitmesin
yine güzel yine akıcı yine eğlenceli...
Serinin 3. kitabı bir an önce çıksa da okusak :)))
TB - FrenchOje ikinize de bir kez daha tebrikler...

Arka kapak : 2011 yazının en eğlenceli romanı Erkek Dedikodusu, kaldığı yerden tüm heyecanı, eğlencesi, kahkahası ve romantizmiyle devam ediyor… İlk kitapta hasbelkader tanışıp, bu kez gerçek birer arkadaş olan kızlar iyice kaynaşmış durumda. Aralarından su sızmayan Derin ve Pera, birbirlerini yerden yere de vuracak, yalanlar da söyleyecekler. Büyüyünce kadın olmak kolay değil. 

Derin'in düğününde bekarlar masasını VIP masaya çeviren, şehrin en gözde bekarı Pera, o gece Can ile karşılaştı mı? Derin'in evliliği nasıl gidiyor? Derin, Cem'in ailesinden kabul görecek mi? Evlilik muhteşem bir şey mi yoksa hayal etmeye bile değmeyecek bir deneyim mi? İlk kitapta yalnız bıraktığımız Pera, gerçek aşkı bulabilecek mi yoksa yine gözde bekar olarak kendini mi avutacak? 

Yeni eklenen eğlenceli karakterleri ve yepyeni damat adaylarıyla Erkek Dedikodusu 2- Bu Gece Hiç Bitmesin, bu yaz tüm soruların cevaplarıyla, en yakın arkadaşınız olup başucunuza yerleşiyor.





Okurken ilk önce karışık gelse de sonra merak uyandıran sonunu merak ettiren bir roman...
Güzel kurgulanmış...

Arka Kapak : Bir cumartesi günü on bir ve on beş yaşlarında Bethany soyadlı iki kız kardeş Baltimore'daki bir alışveriş merkezinde kaybolurlar. Arkalarında tek bir iz bulunamaz. Ne kendileri ortaya çıkar, ne de cesetleri. Geriye sadece herkesin zihnini kurcalayan soru işaretleri kalır.

Otuz yıl sonra bir trafik kazasında aklını yitirmiş gibi görünen bir kadın; Bethany kardeşlerden küçüğü olduğunu iddia ediyor. Ufacık bir kanıt bile hikayesini desteklemiyor, bilinçsizce ele verdiği tüm ipuçları polisi yeni bir çıkmaza sürüklüyor: Ölüm döşeğinde tutarsız bir adam, harap olmuş bir ev ve kayıp bir mezar, yalnız o korkunç günle, uzun zaman önce parçalanmış, akıl almaz bir trajediyle dağılmış ve bu trajedinin görünüşte mükemmel bir yuvadaki çatlakları ortaya çıkardığı bir aileyle ilgili bildiği bir şey var.




Eğlenceli...
Romantik Komedi tadında...

Arka Kapak : Bella on yıl önce, çocukluk aşkı Stevie ile gizlice evlendi; o zamanlar üniversitedeysiler, yetişkincilik oynayan iki büyük çocuktular.Her şey sonradan bozulup gerçekler küt diye yüzlerine çarpınca, Bella yavaşça ayağa kalkıp Stevie'yi terk etti.Ve sır, sır olarak kaldı.
Yıllar sonra Bella, Philip ile tanıştı ve bir daha asla evlenmem yeminine karşın, ona direnemedi.Philip, kaçırılmayacak bir fırsattı.Komikti, etkileyiciydi, ilginçti ve kibar biriydi.Tek sorun, Bella'nın hala (yani kağıt üstünde) Stevie ile evli oluşuydu.Bella da ne yapsın, bu minik sorunu görmezden geldi.Ve zaten Philip'e söylemek için beklediği uygun anı da hiç yakalayamadı.Stevie'yi kaç senedir görmemişti bile, büyük ihtimalle de bir daha hiç görmeyecekti.Yalnız, günün birinde Bella'nın en yakın arkadaşı aşık oldu ve biricik sevgilisini gruba tanıttı.Da da da daaaa!
Adam Stevie'den başkası değildi.Heyhat!
Hayat bundan daha fazla karışabilir miydi?
Peki ya Bella ve Stevie birbirlerine yeniden abayı yakarsa?"


Okurken gözlerinizin dolmasını engelleyemeyeceksiniz....
Tavsiye edermiyim ?
Zaman ayırın ve okuyun derim...

Büyüme çağında başlayan farklı karakterlerde iki kız arkadaşın dostluğu... Farklı yerlere savrulan hayatlar... Ama dostluğun değeri... 



Rachel Gibson kitapları...

Eğlenceli...Aşk kokan ... Beyaz dizi tadında :))
Ayrıca kitaplarına bir seri tadı vermiş... Daha önceki krakterler diğer kitapların da da varlar :))





Yalanlar üzerine kurulu bir dünyada aşk ne kadar tutkulu yaşanır?

Esrarengiz romanlar yazan Lucy, yeni kitabında internet üzerinden tanıştığı kurbanlarını boğarak öldüren bir kadın seri katilin maceralarını yazmaya karar verir. Lucy, kahramanının neler hissettiğini anlamak için her türlü oyunu oynamaya hazırdır. Kendini seri katilin yerine koyar ve internette tanışıp buluştuğu her adama yeni bir kurban gözüyle bakar…

Lucy kitabı için araştırma yaparken, gerçek hayatta da tıpkı yazdığı hikâyeye benzer cinayetler işlenmektedir. Polis memuru Quinn de Lucy gibi katili internetten bulabileceğini düşünmektedir. Lucy ile Quinn yalanların yön verdiği bir buluşmada bir araya gelir ve kendilerini tahmin edemeyecekleri kadar tutkulu bir ilişkinin içinde bulurlar.

Quinn'e göre katil Lucy'dir; Lucy'ye göreyse Quinn seri katilin kurbanlarından biri olabilecek kadar sıradan bir tesisatçı.

Yalanlarla başlayıp tutkuyla şekillenen bu tehlikeli ve gizemli oyun acaba nasıl sona erecektir?



Sırlar Aşka Engel Mi?
Hangisi Tercih Edilmeli?
Aşk mı, Gerçek mi?

Maddie, Truly'ye sevgili ya da koca bulmak için değil, çocukluğunda kötü şeyler yaşadığı kasabaya geçmişiyle yüzleşmek için döner. Bunun için her zorluğu göze almaya hazırdır.

Mick kadınlarla arasına gerekli mesafeyi koyabilen; onların, hayatına müdahale etmesine izin vermeyen bir adamdır. Bu duruşundan hiç taviz vermez, ta ki sırları olan bir kadınla karşılaşana kadar… Onun bir gülüşü, tek bir dokunuşuyla aşk bağıra çağıra kapısına dayanır.

Fakat Mick, Maddie'yle ilgili gerçeği öğrendiğinde ikisi için hem aşk hem de hayat, içinden çıkılması güç bir hal alır… Geçmişten gelen ve her ikisini de derinden sarsan bu sır, aşklarına engel olabilecek midir?



Delaney yıllar önce terk ettiği Truly'ye üvey babasının cenazesi için geri döner. Fazla kalmak gibi bir niyeti yoktur çünkü bu küçük, dedikoducu kasaba, ona hiç iyi şeyler hatırlatmamaktadır. Üvey babasının vasiyetini de dinledikten sonra kasabadan ayrılacağını zanneden Delaney'in planları, vasiyette yer alan bir madde yüzünden tamamen bozulur. Delaney üvey babasından kalan büyük mirasın payına düşen kısmını alabilmek için bir yıl Truly'de kalmak zorundadır. 

Delaney'i bekleyen bir yıllık süre, geçmişinden gelen küçük hesapları kapatmakla uğraşacağı günlere, aşka, tutkuya ve heyecana gebedir. Bir yılın sonunda onu bekleyen sürpriz ise onu büyük bir karar vermeye itecektir.

Bu deli dolu ve romantik kitabı okurken çok eğleneceksiniz. 



2 yorum:

  1. Ne güzel kitaplar okumuşsun. Hepsini merak ettim :)

    YanıtlaSil
  2. özellikle ateşböceği yolunu okumalısın. yanına mendil almayı unutma :))

    YanıtlaSil