23 Ağustos 2011 Salı

Şimdi moda çıplak kitap okuma....

New York sanat dünyasında yeni moda, çıplak kitap okuma seansları

Manhattan’ın lüks Greenwich Village semtinde bir kulüpte toplanan “Naked Girls Reading” (Çıplak Kızlar Okuma Grubu) üyeleri, ayda bir kez çıplak kitap okuma seansları düzenliyor.


Bornozlarıyla kulübe gelen dört model, çoğunluğunu genç çiftlerin oluşturduğu kalabalığın önünde soyunduktan sonra, şaraplarını yudumlayarak “yüksek edebiyatın” keyfini çıkarmaya hazırlanan dinleyicilere, Shakespeare, Oscar Wilde ve Henrik Ibsen gibi sanatçıların eserlerinden bölümler okuyor.

Modellerin, ilgili eserlerin tiyatro oyunlarında deneyimli sanatçılar arasından seçilmesine özen gösteriliyor. Aykırı sanat grubunu 2009’da kuran Michelle L’amour, bir neo-burlesk tutkunu.

New York dışında Kopenhag ve Londra’da da çıplak okuma günleri düzenleniyor.


bu da benim yorumum :

Şimdi bu çıplak okuma seanslarının haberini ilk okuduğumda hadi canım diyen erkekler olduğuna eminim... hatta yakında taksim meydanında bize kültürsüz diyorsunuz bir kitap bile okumadınız diyorsunuz okumamız için teşvik mi ettiniz... teşvik böyle olur biz de bunu hak ediyoruz diye eylem yapabilirler...

Türkiyede eylemler  pek başarıya ulaşmaz da diyelimki bu abartı yüksek katılım sebebiyle başarıya ulaştı... Allah aşkına kitabın bir sayfasının okumasının tamamlanabileceğine inanabiliyormusunuz...

ya 3+1 film izler gibi karşılarına oturup saçma sapan bakacaklar ve başka şeyler yapacaklar yada sahneyi basacaklardır...

bizim milletimiz de sapık mı canım demeyin...

zaten ben bizimkilere demiyorum be Allahın kültürlü Greenwich Village  sakinleri TEŞHİRCİSİNİZ...bunun da başka açıklması yok...Gidin kitabınızı evinizde okuyun çıplak falan okumak istiyorsanız... bu ne şimdi canımmm.... Türk erkeklerinin de aklına böyle garip fikirler sokmayın... son söz!!!

bu arada neo-burlesk ne demek diye merak edenlere :

Striptiz, teatral ögeler, mizah, dans, müzik, aslında değişen fazla bir şey yok. Sadece burlesk, biraz daha modernize ve daha seksi. Dizaltına kadar püsküllü elbiseler, uzun inci kolyeler, jartiyerler, otrişler, burlesk modasının olmazsa olmazları.



*toplumsal sorunları, mizahi bir yaklaşımla hicveden tiyatro türüdür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder